Marc föddes 1951 i Casablanca i Marocko. Där tillbringade han också större delen av sin ungdomstid. Vid tjugoårsåldern flyttade han till Marseille i Frankrike och bodde och arbetade där under några år innan han 1976 flyttade till Sverige efter att ha varit på besök ett flertal gånger hos vänner som bosatt sig i Göteborg.

Under de första åren försörjde sig Marc främst såsom trubadur under tiden han försökte bemästra det svenska språket. Såsom en del av hans studier vid Göteborgs Folkhögskola i Landala, kom Marc i kontakt med Ulla Ellegård, som var bildlärare på skolan med keramik som specialitet.

Mötet skulle komma att ha en omvälvande effekt på Marcs framtid. Det är inte orättvisande att säga att Marc här på sätt och vis mötte sin stora kärlek, inte bara till en genom livet underbar vän i Ulla, utan kanske särskilt till keramiken och lerans magiska natur. Marc införskaffade sin första drejskiva, en sparkmodell, och upprättade en drejstudio i sin lilla lägenhet. Han började också som lärling hos Ulla och fortsatte så under tre års tid. Marc tog även privatlektioner i drejning för keramikern Åge Fihl under ett antal år.

Marc hade uppenbarligen en naturlig begåvning för keramik och började själv undervisa elever i keramik redan 1978. Till en början undervisade Marc på ett flertal olika ställen runt om i Göteborg, både för vuxna och för barn. Sedan 1980 har dock huvudsysslan som lärare varit förlagd hos ABF Göteborg, där han normalt håller ett flertal kurser varje vecka.

Efter ett tag blev det ett naturligt steg för Marc att flytta ut sin drejstudio från sin lägenhet och 1986 startade han sin ateljé på Svanebäcksgatan i Majorna, ett stenkast från Mariaplan, där han fortfarande är verksam.

Marc kombinerar sin egen tillverkning med sin lärartjänst hos ABF  och egen kursverksamhet med tonvikt på privatkurser, helgkurser, barnkurser, möhippor och happenings. Han utför också kontinuerligt specialuppdrag åt olika beställare.