Marcs huvudsakliga produktion består i keramiska arbeten. Det är naturligt, det är hans specialitet. Marc har över trettio års erfarenhet och kan tillverka i princip vad som helst.

Hans stora kärlek är drejning och det är utan tvekan med förundran man ser hur hans händer snabbt, säkert och kärleksfullt skapar allt från små koppar och föremål till större verk på över en meter i höjd. Just stora saker är en svår konst att bemästra med hänsyn till den stora mängden lera som används. Marc drejar alla typer av föremål, från enklare bruksföremål som koppar, fat, tekannor, serviser och krukor till mer konstnärliga föremåls såsom till exempel stora vackra ägg och andra skulpturella föremål, ibland med drag av människor, djur och natur.

Även när det gäller kavlingsarbeten har Marc en mycket bred erfarenhet. Bland hans specialiteter märks bland annat handgjorda tvättfat för frisersalonger.

Marcs skulpturella produktion består av bruks-föremål, människoformer, porträtt och annan konstnärlig utsmyckning.

Gjutning är en annan del av Marcs specialist-områden och han gör former åt andra keramiker på beställning och gör även produktionsserier på uppdrag av bland annat restauranger. Marc gör också handgjorda kakelplattor och har löpande uppdrag att skapa speciella kakelugnskronor.

Åt andra keramiker och intresserade nybörjare tillverkar Marc engober för stengods och glasyrer för oxidations- och reduktionsbränning av stengods. Han tillverkar också särskilda glasyrer för rakubränning.

Ugnen är ett väsentligt redskap för en keramiker. Om Du har problem med din ugn kan Marc säkert hjälpa Dig tillrätta. Om Du så önskar, kan Marc också bygga ugnar för svartbränning/svartgods och ugnar för rakubränning.

Förutom den naturliga keramiska tillverkningen, har Marc sedan många år tillbaka producerat hjälpmedel och olika material inom keramiken. Dessutom är han en kunnig hantverkare i smide, brons och trä. Här nedan presenteras en del av Marcs produktion. Kontakta Marc om Du är intresserad av något!

Marc har själv designat och tillverkar särskilda avlyftningsgafflar, som är väldigt smarta att använda när man vill lyfta av sina föremål från drejskivan. Genom att använda dessa gafflar slipper man använda sig av särskilda drejplattor. En annan fördel är att man undviker att deformera sin nydrejade skapelse, vilket är stor risk om man försöker flytta den med händerna. Marc tillverkar gafflar i olika storlekar oftast i en serie om fyra par gafflar, som tillsammans passar de flesta storlekar. Marcs gafflar används av många keramiker i Göteborg och har Du gått en kurs på ABF har du med största säkerhet redan använt dessa utmärkta verktyg.

Marc tillverkar också glasyrtänger, drejchuckar, drejsken i koppar (som inte rostar) och handgjorda skärtrådar av högsta kvalitet.